Tarjouspyynnön seuranta ja tarjousten vastaanottaminen

Lähetettyjä tarjouspyyntöjä voidaan seurata Projektiuutisten kautta. Projektiuutisessa näkyy lähetetyn tarjouksen sisältö asiakirjoineen ja keille kaikille tarjouspyyntö on lähetetty. Uutinen näyttää myös tarjousten takarajan. Mikäli takarajaksi on asetettu väärä päivämäärä, voi tarjouspyynnön laatija tai pääkäyttäjä muokata päivämäärää. Projektiuutisissa voidaan myös seurata, ketkä tarjouspyynnön saaneista ovat käyneet noutamassa tarjouspyyntöasiakirjat tai tilanneet aineistosta paperikopiot. Samassa yhteydessä voidaan seurata myös Haahtela PRIS:iin jätettyjä tarjouksia, mikäli tarjousten vastaanotto on valittu tarjoussalkkua laadittaessa.

Jätetyt tarjoukset voidaan avata, kun tarjouspyynnön voimassaoloaika umpeutuu. Jätettyjä tarjouksia ja niiden kommentteja voidaan katsella suurennuslasikuvaketta klikkaamalla ja tarjoukset voidaan ladata klikkaamalla latauspainiketta. Mikäli halutaan ladata kerralla useampi tarjous, voidaan tarjoukset valita tähtivalinalla ja otsikkotasolta latauspainiketta klikkaamalla ladata kerralla kaikki jätetyt tarjoukset. Kun tarjouksia ladataan, ohjelma pakkaa tiedostot Zip-paketeiksi, ryhmitellen kunkin tarjouksen tarjoajan sähköpostiosoitteen mukaisesti. Mikäli sama tarjoaja on jättänyt tarjouksen useammassa osassa, tai jättänyt korvaavat tiedostot, ryhmitellään asiakirjat vielä tarjouksen jättöajankohdan mukaan omiin kansioihinsa.