07 Käyttöliittymän rakenne

Aloitusnäkymä

Aloitusnäkymässä näytetään sovellukset, joihin käyttäjällä on käyttöoikeudet. Valitsemalla Esinerekisterin, aukeaa kohdelistaus jossa on esitetty organisaatioittain kaikki ohjelmaan lisätyt esineet. Listauksen alta löytyy yhteenvetolaatikot.

Esinenäkymä

Jokaisella esineellä on oma näkymä, josta löytyy kaikki esineen tiedot.

Esinenäkymä avautuu klikkaamalla hiiren vasemmalla esineen nimeä listauksesta. Avatun kohteen rivi korostuu sinisellä värillä listanäkymässä.

Esinenäkymä avautuu omana ikkunana sivun oikeaan reunaan.

Näkymä sisältää

• yhteenvedon esineen perustiedoista (Esinetiedot),
  • Sijainti -, Galleria -, Dokumentit-osiot ja

Esinetiedot ja Esinekortti

Esinekortilla hallitaan esineen ominaisuustietoja. Jokaisella esineellä on oma esinekortti. Esineen tiedoista osa on pakollisia ja osa valinnaisesti täytettävää tietoa.

Ohjetietojen aktivointi esinekortille (i-symboli)

Klikkaamalla järjestelmän oikeassa ylälaidassa olevaa i-symbolia, saadaan esinekortille aktivoitua info-ikkunat.

Viemällä hiiren i- symbolin päälle, näyttää järjestelmä ohjeen tietojen syöttämiseen.

Jos i-painike ei ole aktiivisena, ilmestyy i-painike näkyviin, jos vie hiiren tietokentän päälle.

Esinenäkymän ja -kortin ylälaidan murupolku

Esinenäkymän ja -kortin ylälaidassa näytetään murupolku, joka kertoo esineen sijainnin, eli kohteen ylätasot. Mikäli käyttöoikeudet sallivat, voidaan niiden avulla avata myös ylätason kohteiden tietoja näkyviin.

Organisaatiotasoa lukuun ottamatta murupolun nimet toimivat linkkeinä Kohdenäkymiin.