Open navigation

Referenssiasiakirjojen linkitys

Tässä ohjeessa käydään läpi referenssitiedostojen linkitys Haahtela PRIS™-järjestelmässä. Ominaisuutta voidaan hyödyntää esimerkiksi kohteiden ajantasaisten asiakirjojen käsittelyssä, tai tietomallien viitetiedostojen linkittämisissä. Linkitys on tarkoitettu suunnitteluvaiheen asiakirjoille sekä muille asiakirjoille, joita ei käytetä työvaiheen jakeluissa. Jakeluun menevät asiakirjat tulee jatkossakin yhdistää Bind-toiminnolla (tai vastaavalla) siten että yksi tiedosto sisältää kaiken tarpeellisen, jotta kopiolaitos pystyy materiaalin käsittelemään. Kun järjestelmästä ladataan asiakirja, johon on linkitetty referenssitiedostoja, järjestelmä kysyy, halutaanko liitetyt referenssitiedostot ladata. Tällöin käyttäjä saa kaikki oleelliset tiedostot itselleen yhdellä latauskerralla. Linkitystä voidaan käyttää kaiken tyyppisissä asiakirjoissa muistioista CAD-kuviin.


Asiakirjan linkitys -toiminnon sijainti


Asiakirjoja voidaan linkittää tiedoston muokkaus -näkymässä, jossa valittavissa on myös asiakirjan siirto ja poisto.
Linkitysten lisäys ja poisto


Linkityksen lisäys


Linkitys tehdään Linkitä -painikkeesta aukeavassa ikkunassa valitsemalla ensin hakemisto ja sieltä asiakirja rastittamalla asiakirjan edessä oleva valintaruutu. Liitoksen voi tehdä myös asiakirjojen vanhoihin revisioihin valitsemalla plusmerkin takaa halutun revision. Valitut asiakirjat näkyvät hakemiston ja asiakirjanäkymän alla erillisinä kuvakkeina.


Linkitysten poisto


Linkitys voidaan poistaa samaa kautta, kuin linkityksiä lisätäänkin. Eli asiakirjan muokkausnäkymässä valitaan Linkitä -painike ja avautuvassa ikkunassa valitaan halutut asiakirjat. Poisto voidaan tehdä siis poistamalla rastivalinta asiakirjan edestä. Poisto voidaan tämän lisäksi tehdä suoraan hakemistovalikon alla olevasta listasta, jossa näytetään liitetyt asiakirjat. Asiakirja voidaan poistaa sen edessä olevaa poistokuvaketta painamalla.


Pääasiakirjan lataus


Ladattaessa Haahtela PRIS™:stä asiakirjaa, johon on linkitetty muita tiedostoja, ohjelma kysyy, halutaanko liitetyt referenssitiedostot ladata. Mikäli samalla ladataan useampia tiedostoja, ohjelma kysyy vastaavasti liitettyjen tiedostojen latauksesta. Mikäli sama tiedosto on liitetty useampaan samalla kertaa ladattavaan tiedostoon, latautuu referenssi kuva vain kerran per hakemisto, jolloin esimerkiksi CAD-kuvissa referenssikuva aukeaa automaattisesti pääasiakirjaa avattaessa latauksen jälkeen.


Pääasiakirjan päivittäminen

Päivitettäessä asiakirjaa, johon on linkitetty muita asiakirjoja, ohjelma kysyy mitä linkityksille halutaan tehdä päivityksen yhteydessä. Linkitys voidaan poistaa, pitää samana, tai valita uusin asiakirjan revisio, mikäli linkitetty asiakirja on myös päivittynyt. Jokainen linkitys näytetään päivityksen yhteydessä omana rivinään, joten jos samaan asiakirjaan on linkitetty useampi asiakirja, voidaan vain osa niistä päivittää tai poistaa. Valitsemalla Hyväksy ja jatka -painike, päästään eteenpäin normaaliin asiakirjan päivitysnäkymään, jossa syötetään tarvittavat tiedot päivitettävälle pääasiakirjalle.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.