Open navigation

Käyttöoikeuksien jakaminen

Haahtela PRIS™ -järjestelmästä jaetaan käyttöoikeudet painamalla Asetukset -painiketta ja valitsemalla Käyttöoikeudet -linkki. Valinnan jälkeen avautuu Käyttöoikeudet - ikkuna:


Käyttöoikeudet -ikkunassa valitaan ensin alasvetovalikosta henkilö, jonka käyttöoikeuksia halutaan määrittää. Jos käyttöoikeuksia halutaan kopioida toiselta osapuolelta, valitaan tämän jälkeen toinen osapuoli Kopioi oikeudet osapuolelta- alasvetovalikosta. Tällöin kopioituu toisen osapuolen oikeudet suoraan ensimmäiseksi valitulle osapuolelle. Jos projektilla on käytössä käyttöoikeusprofiilit, voidaan myös näitä kopioida osapuolelle samalla tavalla ylhäällä oikealla olevasta alasvetovalikosta. Uusia käyttöoikeusprofiileita voi myös luoda käyttäjälle valituista käyttöoikeuksista. Käyttöoikeudet voidaan antaa puurakenteen ensimmäiselle tasolle, jolloin annettu käyttöoikeus periytyy ensimmäisen tason alle oleviin tasoihin ja ryhmiin. Käyttöoikeus voidaan myös tarkentaa erikseen alatasoille, klikkaamalla -nappia hakemiston edessä, jolloin alatasot aukeavat ja niille voidaan määrittää erikseen käyttöoikeudet.


Hakemistojen käyttöoikeudet

Hakemistojen käyttöoikeudet voidaan antaa kolmena eri tasona:


 • Ei oikeuksia; käyttäjä ei pääse hakemistoon ollenkaan,
 • Vain luku; käyttäjä ei voi muokata asiakirjan tietoja eikä pääse lisäämään uusia asiakirjoja, mutta pääsee katselemaan ja tallentamaan asiakirjat omalle tietokoneelle,
 • Luku ja kirjoitus; Oikeudet lukea, tallentaa ja päivittää asiakirjoja. Oikeudet muokata AINOASTAAN ITSE TALLENTAMIAAN asiakirjoja
 • Lisäksi voidaan antaa oikeus Hakemiston hallintaan, jolloin käyttäjällä on oikeudet lukea, tallentaa ja päivittää asiakirjoja ja muokata KENEN TAHANSA TALLENTAMIA asiakirjoja. Jokaiselle hakemistolle voidaan määrittää myös piirustusluettelo-oikeus. Tämä toiminto kuvataan tarkemmin Piirustusluettelon käyttöoikeuksissa.


Työmaapäiväkirjan käyttöoikeudet


 • Työmaapäiväkirja - hakemiston Luku ja kirjoitusoikeus ei vielä oikeuta lisäämään työmaapäiväkirjan sivuja. Luku ja kirjoitusoikeudella pääsee kuitenkin katsomaan ja tulostamaan työmaapäiväkirjaan tehtyjä sivuja.
 • Työmaapäiväkirjan sivuja pääsee lisäämään ainoastaan Vastaava työnjohtaja.
 • Valvoja pääsee muokkaamaan työmaapäiväkirjan Valvojan asiat - kohtaa aina siihen asti, kunnes Tilaajan edustaja kuittaa työmaapäiväkirjan.
 • Tilaajan edustaja ei pääse muokkaamaan työmaapäiväkirjan tietoja ollenkaan, mutta hänellä on oikeus kuitata työmaapäiväkirjan sivu.
 • Kun Vastaava työnjohtaja ja Tilaajan edustaja ovat kuitanneet työmaapäiväkirjan sivun, sivun tietoja ei pääse muuttamaan, eikä sivua pysty enää poistamaan.
 • Mikäli Valvojalle on annettu Asiakkaan edustajan oikeudet, niin myös Valvoja pääsee kuittaamaan työmaapäiväkirjan.


Aikatauluvalvonnan käyttöoikeudet


Aikatauluvalvonta-kohdassa valitaan, onko käyttäjällä oikeus lukea ja kirjoittaa (lisätä aikatauluun tehtäviä), vain lukea olemassa olevia tehtäviä, vai onko osioon oikeuksia lainkaan. Lisäksi määritetään käyttöoikeus erikseen sille, että saako käyttäjä kuitata aikatauluvalvonnan tehtäviä tehdyksi.


Jakeluiden käyttöoikeudet


Jakelut -kohdassa valitaan, saako käyttäjä tehdä kopiotilauksia, ja jos saa, kenen laskuun. Jakelut -kohdassa valitaan myös, saako käyttäjä tehdä tarjoussalkkuja, ja jos saa, kenen laskuun.


Työmaajakeluiden käyttöoikeudet


Työmaajakelu -kohdassa valitaan, saako käyttäjä tehdä työmaajakeluihin tarkoitettuja tilauksia, ja jos saa, saako työmaajakeluita tehdä ja muokata. Luku- ja kirjoitusoikeuksilla saa luoda uusia ja muokata omia työmaajakeluita ja Hallinta -oikeudella saa muokata kaikkia työmaajakeluita. Hallintaoikeus mahdollistaa myös korien liittämisen ja poistamisen työmaajakelusta ja mahdollistaa työmaajakeluiden luonnin.


Piirustusluettelon käyttöoikeudet


Hakemistot -kohdassa olevan Piirustusluettelo -sarakkeen avulla voidaan määrittää käyttäjälle pääsy juuri halutun hakemiston alta piirustusluetteloon julkaistuihin asiakirjoihin. Mikäli käyttäjälle annetaan luku- tai kirjoitusoikeus johonkin hakemistoon, myös Piirustusluettelo-valinta asetetaan päälle automaattisesti. Piirustusluettelo -kohdassa valitaan, mihin tiedostojen versiointeihin käyttäjä pääsee käsiksi piirustusluettelon kautta. Käyttäjälle määritetään, pääseekö hän avaamaan vain uusinta versiota asiakirjasta, vai onko hänellä mahdollisuus avata piirustusluettelon kautta myös asiakirjan vanhempi versio.


Työturvallisuus-osion käyttöoikeudet


Työturvallisuus - kohdassa (TR- ja MVR-mittaukset) Luku - oikeudella pääsee katsomaan ja tulostamaan tehtyjä TR/MVR-mittauksia ja Luku ja kirjoitusoikeudella pääsee lisäämään uusia sivuja TR/MVR-mittaukseen.


Projektin hallintaoikeudet ja Suunnittelualojen ja piirustuslajien hallinta


 • Projektin hallintaoikeudet määrittävät, onko henkilö pääkäyttäjä vai ei. Pääkäyttäjät voivat lisätä/poistaa muita käyttäjiä, määrittää käyttöoikeuksia sekä muokata/poistaa /siirtää kaikkia projektin asiakirjoja, asiakirjan tallentajasta riippumatta. Lisäksi pääkäyttäjät voivat muokata muiden projektin osapuolien tietoja, sekä määrittää projektin oletusmaksajan tietoja.
 • Suunnittelualojen ja piirustuslajien hallinta määrittää, onko käyttäjällä oikeus lisätä, muokata tai poistaa piirustusluettelon suunnittelualoja tai piirustuslajeja Piirustusluettelo-osiossa.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.