Haahtela PRIS™:n asetukset Rakennuttamistiedossa

Asetuksien määrittäminen rakennuttamistiedossa

Hallinta valikon Järjestelmä -> Asetukset - komennolla avautuvan ikkunan Haahtela PRIS™ -projektipankki -välilehdellä määritetään Haahtela PRIS™:n asetukset Kyseinen osio on valittavissa ainoastaan Rakennuttamistiedon pääkäyttäjäoikeuksin. JulkaisuID annetaan Haahtela-kehitys Oy:n toimesta. Julkaisupalvelimeen syötetään ”http://pris.haahtela.fi/”, passiivinen FTP ja Ohita välityspalvelin - kohdissa kannattaa olla ruksit.

Käyttäjän tiedot

Jotta Haahtela PRIS™:iä voi käyttää Rakennuttamistiedon kautta tulee käyttäjällä olla määritettynä sähköpostiosoite ja salasana. Salasana ikkunasta voidaan määrittää myös Haahtela PRIS™-järjestelmän kirjautumisessa käytettävä salasana

Hankkeen julkaiseminen

Hanke voidaan julkaista Rakennuttamistiedosta Haahtela PRIS™:iin valitsemalla Tiedosto -valikosta joko Uuden hankkeen perustaminen – tai Hankkeen tiedot. Valinnan klikkaamisen jälkeen avautuvasta ikkunasta valitaan Haahtela PRIS -otsikon alta valinta Käytä julkaisupalvelinta hankkeen asiakirjojen välittämiseen:

Hankkeen perustiedot hyväksytään painikkeella "Tallenna", jonka jälkeen Haahtela PRIS™:iin perustetaan ko. hanke. Haahtela PRIS-järjestelmän käytöstä laskutetaan erikseen.

Siirtyminen Haahtela PRIS™-järjestelmään

Hallinta valikon kirjaudu Haahtela PRIS-järjestelmään komennolla avataan hanke Haahtela PRIS™-järjestelmässä, mikäli ko. hanke on sinne julkaistu, käyttäjällä on oikeus kirjautua ko. hankkeeseen ja käyttäjän tiedoissa käyttäjälle on sähköpostiosoite ja Haahtela PRIS™-järjestelmän salasana. Kirjautuminen toimii vastaavasti myös asiakirjaikkunasta klikkaamalla pris.haahtela.fi -likkiä

Asiakirjojen julkaisu Haahtela PRIS™:iin

Rakennuttamistiedossa olevia asiakirjoja voidaan julkaista Haahtela PRIS™-järjestelmään oheisen ikkunan mukaisesti hiiren kakkospainikkeen Julkaise asiakirja -komennolla  Mikäli yhteys Haahtela PRIS-järjestelmään on ensimmäinen Rakennuttamistiedon istunnon aikana, ohjelma pyytää kirjautumaan. Seuraavaksi aukeaa ikkuna, jossa tulee valita ryhmä, jonka alle ko. julkaistava asiakirja halutaan viedä. Jos ryhmää ei ole, saadaan se luotoa hiiren kakkospainikkeen Lisää ryhmä – komennolla. Kun haluttu ryhmä on luotu, valitaan se ja painetaan Julkaise – nappia, jolloin asiakirja kopioituu Haahtela PRIS™-järjestelmään

Asiakirjan hakeminen Haahtela PRIS™:stä

Haahtela PRIS™-järjestelmästä voidaan hakea asiakirjoja Rakennuttamistietoon valitsemalla asiakirjamalleista Muu asiakirja – malli. Aukeavasta ikkunasta valitaan Hae julkaisusta – komento: Tämän jälkeen avautuvasta ikkunasta valitaan haettava asiakirja: Hae – napin painalluksen jälkeen, siirrytään takaisin Asiakirjamallin liittäminen ikkunaan, jossa voidaan muuttaa asiakirjan nimeä haluttaessa. Hyväksy-nappia painamalla asiakirja liitetään rakennuttamistietoon