Tarjousten jättäminen

Tarjousten jättö

Mikäli Haahtela PRIS -ohjelmistosta lähetetyssä tarjouspyynnössä on haluttu että tarjoukset jätetään Haahtela PRIS:iin tarjouspyynnön oheen, tarjouspyynnön noutonäkymän lopussa on erikseen tarjousten jättöä varten oma otsikkonsa ja tiedostojen vientipaikka. Asiakirjat voidaan joko raahata selaimen päälle, tai valita omalta tietokoneelta Lisää tiedostoja -painikkeella.

Kun kaikki tarvittavat asiakirjat on lisätty, niille voidaan antaa kuvaava selite, jotta asiakirjat ovat selkeästi tunnistettavissa.

Tarjouksen jättäjän tulee myös jättää nimensä ja yrityksensä tiedot, sekä halutessaan kommentin /viestin tarjouspyynnön lähettäjälle. Kommenttikenttään voidaan kirjoittaa esimerkiksi lisäselvitys lähetettävistä asiakirjoista tai tarjouksen saatesanat. Valinnalla Lähetä tarjous, asiakirjat lisätietoineen toimitetaan tarjouspyynnön lähettäjälle. Tarjouspyynnön lähettäjä saa tämän jälkeen tiedon jätetystä tarjouksesta, mutta tarjousta ei pääse kuitenkaan avaamaan ennen tarjousajan umpeutumista.

Jätetyt tarjoukset tulee ajatella perinteisinä kirjekuoressa jätettävinä tarjouksina, eli kertaalleen lähetettyä tarjousta ei saa enää pois, mutta järjestelmään voidaan toimittaa esimerkiksi korvaava tarjous tai lisätä puuttunut tiedosto. Tällöin myös kommenttikenttään on syytä kuvata, mitä jälkikäteen toimitettavat asiakirjat sisältävät. Tarjoajan tulee lähettää jälkikäteen lisättävät asikakirjat samoilla kirjautumistunnuksilla, kuin alkuperäiset materiaalit.