Open navigation

Ohjelman yleiskuvaus ja projektin valinta

Sisällysluettelo


Ohjelman sisältö

Haahtela PRIS™ -järjestelmä on www-pohjainen dokumenttien hallintajärjestelmä, joka toimii myös projektin osapuolten tiedonsiirto- ja tiedonjakelukanavana. Osapuolet voivat tallentaa asiakirjoja järjestelmään ja jakaa niitä eri osapuolten välillä, esimerkiksi sähköpostilähetyksinä, sähköisinä kopiotilauksina ja tarjouspyyntöinä. Asiakirjoja voi myös tallentaa omalle tietokoneelle tai katsella niitä käyttöoikeuksien puitteissa. Haahtela PRIS™ mahdollistaa myös työmaapäiväkirjan ja TR/MVR-mittauksen ylläpitämisen sekä uutisten välittämisen hankkeen osapuolille kuittausten ja kommenttien kera.


Tekniset vaatimukset ja yhteensopivuudet

Haahtela PRIS™ -järjestelmä edellyttää Internet-yhteyttä toimiakseen. Suosittelemme käyttämään Chromium-pohjaisia selaimia, kuten Google Chromea tai Operaa. Microsoftin selaimista suosittelemme Edge-selainta. Hankkeen osapuolten vastuulla on varmistaa, että Haahtela PRIS™:ssä tallennetut asiakirjat ovat yhteensopivia käytössä olevien sovellusten kanssa.


Ohjelman käyttöönotto

Haahtela PRIS™-järjestelmän käyttöönottoa varten löydät ohjeet Projektipankin toimintaohjeesta, joka on saatavilla ohjelman Ohjeet-toiminnon takaa. Tämän asiakirjan avulla voit sopia projektipankin käytöstä ja yhteisistä toimintatavoista projektikohtaisesti. Suosittelemme käymään läpi asiakirjan suunnitteluvaiheen alussa ja täydentämään sitä rakentamisvaiheen alussa. Asiakirja on Word-muodossa ja muokattavissa projektin tarpeiden mukaisesti.


Kirjautuminen

Haahtela PRIS™ -järjestelmään voit kirjautua osoitteessa https://www.haahtela.fi. Sivustolta löydät kirjautumiskohdan "Kirjaudu Haahtela PRIS™- ja RES™-palveluihin", johon kirjoitat käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit vaihtaa salasanan samasta yhteydestä.


Jos sinulla on muita Haahtela-kehitys Oy:n tuottamia palveluita, valitse kirjautumisen jälkeen Haahtela PRIS™ -palvelu avautuvasta valikosta. Valinnan jälkeen avautuu Haahtela PRIS™ -järjestelmän pääikkuna viimeksi käytössä olleeseen projektiin.


Vinkki

Mikäli kirjautuminen ei toimi ylläkuvatulta sivulta, voit koittaa myös osoiteta https://pris.haahtela.fi


Käyttöliittymän rakenne

Ylävalikosta löytyy ohjelman eri toiminnot, kuten Projektin valinta, Asiakirjaloki, Jakelut, Piirustusluettelo, Ohjeet, Lopetus ja Asetukset-valikko.


Vasemmasta reunasta löytyy hakemistopuu, sekä toiminnot Projektiuutiset, Aikatauluvalvonta ja työmaa-toiminnot, kuten Työmaapäiväkirja, TR-mittaus ja MVR-mittaus.


Hakemistopuun alapuolelta löytyvät Haahtela PRIS™ -järjestelmään tallennetut asiakirjat. Asiakirjoja voidaan hallita (avata, tallentaa, muokata, jakaa) annettujen oikeuksien puitteissa.


Ohjeet

Pääikkunan Ohjeet-toiminnolla aukeaa sivu, josta löytyy tämä käyttöohje. Käyttöohjeet ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi Ohjeet-sivulla on erilliset dokumentit, kuten "Projektipankin toimintaohje" ja "Aliprojektikäsittely".


Sivulta löytyy myös Haahtela Helpdeskin yhteystiedot


Projektin valinta

Pääikkunan ylävalikon Projekti-toiminnolla voi selata tai vaihtaa projektia sekä tarkastella projektin ja niihin liittyvien käyttäjien tietoja. Aktiivisen projektin tietoja voi myös tarkastella napsauttamalla ylävalikossa olevaa projektin nimeä.

Projektin valinnan jälkeen ohjelma ohjaa käyttäjän Tervetuloa-sivulle, jossa käyttäjä voi tarkastella projektissa tapahtuneita muutoksia edellisen käyntinsä jälkeen. Haluttaessa voi vertailla muutoksia aiempiin kirjautumiskertoihin valitsemalla halutun kirjautumiskerran alasvetovalikosta.


Tervetuloa-sivulta löytyvät myös ohjelman uudet ominaisuudet ja järjestelmätoimittajan tiedotteet. Jos käyttäjällä on tehtäviä, joiden takarajat ovat ylittyneet, linkkiä klikkaamalla näytetään lista kaikista projekteista, joiden tehtävien takarajat ovat ylittyneet.


Jos käyttäjä on unohtanut tiedottaa tekemistään muutoksista edellisen käynnin jälkeen, ilmoitus voidaan vielä tässä vaiheessa lähettää. Omien muutosten alla näytetään muiden tekemät muutokset tekemät muutokset edellisen käynnin jälkeen.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.