Open navigation

01 Ohjelman yleiskuvaus ja projektin valinta

Ohjelman sisältö

 

Haahtela PRIS™ - järjestelmä on www-pohjainen dokumenttien hallintajärjestelmä. Järjestelmä on myös projektin osapuolten tiedonsiirto- ja tiedonjakelukanava. Osapuolet voivat tallentaa asiakirjoja järjestelmään ja voivat tehdä näistä asiakirjoista erilaisia jakeluja (sähköpostilähetyksiä, sähköisiä kopiotilauksia ja tarjouspyyntöjä jne.) eri osapuolten välille. Lisäksi käyttöoikeuksien sallimissa rajoissa voidaan asiakirjoja tallentaa omalle tietokoneelle tai katsella niitä. Haahtela PRIS™:ssä voidaan ylläpitää työmaapäiväkirjaa ja TR / MVR -mittausta sekä välittää uutisia hankkeen osapuolille kuittauksineen ja kommentteineen.

 

Tekniset vaatimukset ja yhteensopivuudet

 

Haahtela PRIS™ -järjestelmä vaatii toimiakseen Internet-yhteyden. Internet-selaimeksi suositellaan Chromium -pohjaisia se-laimia, kuten Google Chromea tai Operaa. Microsoftin selaimista suositellaan Edge -selainta.

Hankkeen osapuolet huolehtivat itse Haahtela PRIS™:iin tallennettujen asiakirjojen yhteensopivuudesta eri osapuolten käyttämien sovellusten välillä.

 

Ohjelman käyttöönotto

 

Haahtela PRIS™-järjestelmän käyttöönottoa varten ohjelman Ohjeet -toiminnon takaa löytyy Projektipankin toimintaohje. Tämän asiakirjan avulla voidaan projektikohtaisesti sopia projektipankin käytöstä ja yhteisistä toimintatavoista. Asiakirja tulisi käydä suunnitteluvaiheen alussa yhdessä läpi ja täydentää rakentamisvaiheen alussa. Asiakirja on Word-muodossa oleva tiedosto joka on vapaasti muokattavissa projektin tarpeisiin.


Kirjautuminen

 

Haahtela PRIS™ -järjestelmään pääsee kirjautumaan Internetistä osoitteessa https://www.haahtela.fi. Sivusto avautuu Haahtela-yhtiöiden etusivulle, josta löytyy etusivulta kirjautumiskohta ”Kirjaudu Haahtela PRIS™- ja RES™-palveluihin”, jossa kirjoitetaan käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Samasta yhteydestä löytyy myös salasanan vaihtaminen.

 

Mikäli käyttäjällä on käytössään myös muita Haahtela-kehitys Oy:n tuottamia palveluita, kirjautumisen jälkeen avautuu valinta, josta valitaan Haahtela PRIS™-palvelu. Valinnan jälkeen avautuu Haahtela PRIS™ -järjestelmän pääikkuna viimeeksi käytössä olleeseen projektiin.

Huom! Mikäli salasana on unohtunut, klikataan ”Vaihda salasana”-linkkiä. Avautuvaan kenttään annetaan oma sähköpostiosoite, jonka jälkeen Haahtela PRIS™ -järjestelmä lähettää sähköpostin annettuun sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostiviestistä löytyvää linkkiä klikkaamalla pääsee vaihtamaan salasanan.

 

Käyttöliittymän rakenne

 

Ylävalikosta löytyy ohjelman eri toiminnot; Projektin valinta, Asiakirjaloki, Jakelut, Piirustusluettelo, Ohjeet, Lopetus, sekä Asetukset-valikko.

 

Vasemmasta reunasta löytyy hakemistopuu ja muutamia toimintoja kuten Projektiuutiset, Aikatauluvalvonta ja työmaa-toiminnot; Työmaapäiväkirja, TR-mittaus sekä MVR-mittaus.

Hakemistopuun hakemistojen alta löytyvät Haahtela PRIS™ -järjestelmään tallennetut asiakirjat. Asiakirjoja voidaan hallita (avata, tallentaa, muokata, jakaa) annettujen oikeuksien rajoissa.

Ohjeet


Pääikkunan Ohjeet -toiminnolla aukeaa sivu, josta löytyy tämä käyttöohje. Käyttöohjeet löytyvät suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi. Lisäksi Ohjeet-sivulla on omat dokumentit "Projektipanin toimintaohje", sekä "Aliprojektikäsittely", jotka ovat erillisiä ohjedokumenttejä.


Sivulta löytyy myös linkkejä eri ohjelmistotuottajien sivuille, joista voidaan hakea ohjelmia mm. cad-kuvien katselemiseksi.


Projektin valinta

 

Pääikkunan ylävalikon ”Projekti” -toiminnolla voidaan selata tai vaihtaa projektia sekä tarkastella projektin ja niihin kuuluvien käyttäjien tietoja. Aktiivisen projektin tietoja voidaan myös tarkastella painamalla ylävalikossa olevaa projektin nimeä.

 

Projektin valinnan jälkeen ohjelma ohjaa käyttäjän Tervetuloa -sivulle jossa käyttäjä voi tarkastella viimeisimpien käyntiensä jälkeen projektissa tapahtuneita muutoksia. Mikäli halutaan vertailla muutoksia aikaisempiin kirjautumiskertoihin, voidaan haluttu kirjatumiskerta valita alasvetovalikosta.

 

Tervetuloa -sivulta löytyy myös ohjelman uudet ominaisuudet ja järjestelmätoimittajan tiedotteet. Mikäli käyttäjällä on tehtäviä, joiden takarajat ovat ylittyneet, Tervetuloa-sivulla olevaa linkkiä klikkaamalla saadaan listaus kaikkien projektien tehtävistä joiden takaraja on ylittynyt.

 

Jos käyttäjä on unohtanut tiedottaa viime käyntinsä jälkeen tehdyistä muutoksista, ilmoitus voidaan vielä tässä vaiheessa lähettää. Omien muutosten alla näkyy viimekäynnin jälkeiset muiden tekemät muutokset

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.