Open navigation

11 TR-mittaus ja MVR-mittaus

TR / MVR- mittaukset ovat keskenään yhdentyyppisiä. Tässä kappaleessa on esimerkkinä käytetty TR-mittausta. MVR-mittauksen toiminnot ovat samoja, erona ainoastaan katselmoitavat kohteet, jotka vastaavat siis MVR-nimikkeitä. TR-Mittaus -hakemiston alle tehdään talonrakennustyömaan turvallisuustasoa mittaavia pöytäkirjoja.


Kirjoitusoikeuksilla voidaan lisätä uusia mittauspöytäkirjoja, poistaa niitä (poistopainike mittauksen edessä) sekä myös muokata jo luotuja mittauspöytäkirjoja klikkaamalla haluttua mittauspöytäkirjaa.

add -napista saadaan luotua uusi mittauspöytäkirja, jolloin avautuvaan ikkunaan määritetään oikein ja väärin olevien havaintojen lukumäärä sekä mahdolliset huomautukset ja liitteet.


Työturvallisuuden taso mitataan oikein ja väärin olevien havaintojen perusteella jakamalla oikein olevien lukumäärä oikein ja väärin havaintojen summalla ja taso esitetään prosenttilukuna. Tarkemmin asiaa on selitetty mm. Työterveyslaitoksen ”TR-mittari 2010 - Rakennustyömaan turvallisuusseuranta” - oppaassa (2010) tai Työsuojeluhallinnon verkkopalvelusta.

Tyhjän mittauslomakkeen voi tulostaa halutessaan itselleen täytettäväksi paperille form-kuvakkeesta.


Työturvallisuuden taso voidaan raportoida raporttikuvaajaa (show_chart) klikkamalla ja valita halutut vuosivälit ja mittaustyypit. TR- ja MVR-mittaukset voidaan halutessaan raportoida myös samassa kuvaajassa.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.