Haahtela PRIS - Ny användarhandbok

Inloggning

Du kan logga in på PRIS-systemet från Internet på https://www.haahtela.fi/pris-res-kirjautuminen. Webbplatsen öppnas till en inloggningsvy där du anger ditt användarnamn och lösenord i de avsedda fälten. Efter detta dirigeras användaren automatiskt in i Haahtela PRIS-systemet.

Om användaren också har tillgång till andra tjänster som tillhandahålls av Haahtela-kehitys Oy, öppnas en meny efter inloggning, från vilken Haahtela PRIS-tjänsten väljs. Efter att ha valt tjänsten dirigerar programmet användaren till det senast använda projektet (ny användare till det tillagda projektet).

Obs! Om lösenordet är glömt kan det ändras via länken “Byt lösenord” på inloggningssidan.

Lägga till och redigera personlig information

När en ny användare loggar in på PRIS-systemet, ber programmet att komplettera användarens kontaktinformation via en blinkande länk på hemsidan. Länken är synlig på hemsidan tills den nödvändiga informationen har angetts. Från detta fönster kan du också redigera ditt lösenord. Meddelanden om dokumentändringar för det specifika projektet kan blockeras genom att markera kryssrutan. I detta fönster kan du också välja om alla grupper av dokumentmappar ska visas som standard, eller endast den första gruppen av varje mapp. Fält markerade med en röd stjärna är obligatoriska.

Lösenordet kan ändras genom att trycka på texten “Byt”, vilket skickar en länk för lösenordsbyte till användarens e-postadress, vilket gör det möjligt att ställa in önskat lösenord.

Nedan din personliga information finns användningsrelaterade alternativ:

Meddelanden om dokumentändringar kan tillåtas eller blockeras via respektive alternativ.

Användaren kan också välja om alla grupper av katalogträdmappen ska visas som standard.

Välj om du vill få bekräftelse på kopieringsbeställningar (och hämtning av kopieringsbeställningen från kopieringsbutiken) till din egen e-post.

Användaren kan också komplettera sin information från fönstret Projektinformation genom att trycka på “i”-knappen framför sitt namn, vilket öppnar samma fönster för personlig information. När du öppnar information för andra användare kan den endast visas. Huvudanvändaren kan också redigera andra användares information.