07 Käyttöliittymän rakenne

Artikkelissa on esitetty käyttöliittymän päänäkymät sekä käyttöohjeessa käytettyjä termejä ja käsitteitä.

TABLE OF CONTENTS

Aloitusnäkymä

Aloitusnäkymässä näytetään sovellukset, joihin käyttäjällä on käyttöoikeudet. Valitsemalla Kohderekisterin aukeaa kohdelistaus jossa on esitetty puuhierarkiassa organisaation kaikki kohteet ja hakutulokset. Kohdelistauksen alta löytyvät yhteenvetolaatikot, joiden tiedot vaihtuvat kohdetyyppikohtaisen suodatuksen mukaisesti.

Kohdenäkymä

Jokaisella kohdetyypillä on oma kohdenäkymä, jonka tiedot ja visuaalinen ilme määräytyvät kohdetyypin mukaisesti.

Kohdenäkymä avautuu klikkaamalla hiiren vasemmalla kohteen nimeä kohdelistauksesta. Avatun kohteen rivi korostuu sinisellä värillä listanäkymässä.

Kohdenäkymä avautuu omana ikkunana sivun oikeaan reunaan.

Kohdenäkymä sisältää

• yhteenvedon kohteen perustiedoista (Kohdetiedot),
  • kohdelistauksen kohteeseen liittyvistä hierarkiassa alempana olevista kohteista (Kohdelistaus),
  • Sijainti -, Galleria -, Dokumentit-osiot ja
  • kohteen avainluvut (yhteenvetolaatikot kohdenäkymän alalaidassa).

Kohdetiedot ja Kohdekortti

Kohdekortilla hallitaan kohteen ominaisuustietoja. Jokaisella kohteella on oma kohdekortti. Kohdekortin tiedot ja visuaalinen ulkoasu määräytyy kohdetyypin mukaan.

Ohjetietojen aktivointi Kohdekortille (i-symboli)

Klikkaamalla järjestelmän oikeassa ylälaidassa olevaa i-symbolia, saadaan Kohdekortille aktivoitua info-ikkunat.

Viemällä hiiren i- symbolin päälle, näyttää järjestelmä ohjeen tietojen syöttämiseen.

Jos i-painike ei ole aktiivisena, ilmestyy i-painike näkyviin, jos vie hiiren tietokentän päälle.

Kohdenäkymän ja Kohdekortin ylälaidan murupolku

Kohdenäkymälle ja Kohdekortille on lisätty ylälaitaan murupolku, joka kertoo kohteen sijainnin puuhierarkiassa, eli kohteen ylätasot. Organisaatiotasoa lukuun ottamatta murupolun nimet toimivat linkkeinä Kohdenäkymiin.